COACHING / VOICE DIALOGUE

zuiverCoaching is een begeleidingstechniek die erop gericht is mensen te helpen gemakkelijker hun doelen te laten formuleren en te realiseren. Het doel is het verwezenlijken van aanwezig potentieel in de persoon, leren door te doen, resultaatgericht en gebaseerd op groei en ontwikkeling van de persoon. Meer zelfbewustzijn en kunnen handelen vanuit een nieuw perspectief.

Voor mensen die:
- Hun probleemoplossend vermogen willen vergroten en inzicht willen in hun interactie met anderen.
- Bepaalde vaardigheden en competenties willen ontwikkelen en verbeteren.

Resultaat:
- Je bent je bewust van je eigen handelen en je kunt dit beïnvloeden.
- Leven vanuit je persoonlijke drijfveren en wensen.

Een techniek die ik veel gebruik is Voice Dialogue

Wat is Voice Dialogue?

In de jaren ‘70 ontwikkelden 2 Amerikaanse psychologen, Hal en Sidra Stone, de Voice Dialogue methode. Deze methode gaat er van uit dat elke persoonlijkheid bestaat uit een onnoemelijk rijke waaier van verschillende ikken zoals bijvoorbeeld de perfectionist, de zorger, de genieter, de controlehouder, de avonturier, de behager, de innerlijke criticus enzovoort… Sommige ikken komen op een manifeste manier in ons leven aan bod, andere ikken maken ook deel uit van onze persoonlijkheid maar spelen nauwelijks of geen rol.

In een Voice Dialogue sessie leer je om vanuit een overkoepelende positie, zonder oordeel te kijken naar je ikken. Je geeft letterlijk een fysieke plaats aan een ik en je ontdekt welke zijn kwaliteiten zijn, wanneer deze ontstaan is in je leven, waarom hij gekomen is en op welke manier hij je kwetsbaarheid beschermt. Kortom, het is een fascinerende innerlijke reis waarbij je verwonderd bent over het unieke levensverhaal van elk van je ikken.

Hoe beter we al onze ikken leren kennen, hoe meer zicht we krijgen op ons functioneren. Niet alleen vergroot onze zelfkennis, maar we hebben hierdoor ook de mogelijkheid om op andere manieren om te gaan met het leven en de situaties waar we mee te maken krijgen. Voice Dialogue leert ons immers niet alleen vanuit een overkoepelende positie naar de verschillende ikken te kijken, maar biedt ook de opportuniteit om vanuit het “midden” verschillende stukken in te zetten. Door dit dynamische proces kunnen we afstappen van automatismen en wordt ons leven niet langer geleid door de ikken. We komen tot bewuste keuzes.

Door bewuste keuzes te maken beschermen we onze kwetsbaarheid op een efficiëntere manier en voelen we ons krachtiger bij de beslissingen die we nemen.

Ben je geïnteresseerd wat Voice Dialogue voor jou kan betekenen neem dan contact op voor een afspraak.

Voor meer informatie over Voice Dialogue kan je terecht op de website van Hal en Sidra Stone, de grondleggers van de methode.

 
Wat je ook wilt zijn, wees er goed in